Жалбата на Патриотите за секциите и машините в Турция беше отхвърлена 24.06 | 15:10

В страната ще има машинно гласуване в 9 401 секции, а в 700 от тях ще има поставена и втора машина

От iNews.bg

Ще бъдат отпечатани 7 408 500 хартиени бюлетини. Те ще бъдат осигурени за всяка една секционна избирателна комисия. Взели сме решение за броя на машините, които ще бъдат разположени в секции в страната и извън страната. Извън страната ще има 421 машини в 273 секции. В страната ще има машинно гласуване в 9 401 секции, а в 700 от тях ще има поставена и втора машина. Това коментира говорителят на ЦИК Росица Матева.

"През седмицата по-интересно беше жалбата подадена за предизборна агитация срещу премиера Стефан Янев и вицепремиера Бойко Рашков, както и министъра на финансите Асен Василев. Знаете решението за това - жалбата е отхвърлена. Друга по-важна жалба е тази на коалиция "Българските Патриоти" срещу местата и броя на секциите за гласуване в чужбина. ЦИК взе решение и жалбата на "Българските Патриоти" е отхвърлена", допълни Матева.

Коалицията подаде жалба подаде жалба срещу Централната избирателна комисия (ЦИК) до Върховния административен съд за броя на секциите, открити в Турция за предстоящите парламентарни избори след промените в Изборния кодекс. на 11 юли те ще са 112 - с 220% повече спрямо изборите през април.

Водещи

Най-четени