Жега над 40 градуса през следващата седмица 08.08 | 12:15

Времето в южните ни съседки

От iNews.bg

Днес и утре температурите в страната ще се изкачат до между 34 и 39 градуса. Прогнозите за петък сочат евентуални разхлаждащи валежи в планините и Добруджа, но през уикенда се очаква слънчево и горещо време с температури до 40 градуса. Това прогнозира синоптикът Петър Янков в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Янков уточни, че очакваните валежи ще бъдат слаби и няма да повлияят на повишаването на температурите в населените места. В планинските курорти температурите ще достигнат до 23-24 градуса.

Жега над 40 градуса през следващата седмица

"В понеделник и вторник температурите ще се покачат до 40 градуса, докато в сряда се очакват леки превалявания в планините. В края на следващата седмица, в петък, събота и неделя, температурите ще достигнат до 40-41 градуса в най-горещите райони", прогнозира синоптикът.

Той добави, че сухият период ще продължи до 22-23 август, а в периода 18-20 август жегата ще достигне до 44 градуса.

"По-динамичното време започва от 23 август с понижение на температурите и евентуални превалявания", очерта Янков.

Според него, времето е идеално за море с температури на въздуха между 29 и 32 градуса и на морската вода между 27 и 28 градуса, а в крайните южни части при Ахтопол и Синеморец – до 29 градуса.

Времето в южните ни съседки

В Гърция и Турция времето също е подходящо за морска ваканция. По Беломорието температурите на въздуха ще са между 35 и 38 градуса, а на водата около 28 градуса.

Петър Янков допълни, че вълнението в южните ни съседки ще бъде слабо.

Водещи

Най-четени