Жегите продължават! 31.07 | 09:00

За 31 юли е обявен оранжев код в 16 области от страната, а в останалите 12 области - жълт код за опасно горещо време

От iNews

В събота отново ще бъде слънчево и горещо. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат предимно между 34 и 39 градуса, по-ниски по морския бряг.

За 31 юли е обявен оранжев код в 16 области от страната, а в останалите 12 области - жълт код за опасно горещо време.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще бъдат 27-29 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 32 градуса, на 2000 м - около 24 градуса.

В неделя и понеделник горещата вълна ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 35 и 40 градуса, втория ден на отделни места и малко по-високи, а по-ниски, до 30-34 градуса, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност в часовете около и след обяд, почти без валежи. В неделя ще бъде почти тихо. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде до умерен; към края на деня ще се обръща от северозапад.

 НИМХ

 


Водещи

Най-четени