Железничарите у нас са готови за нов протест 29.02 | 15:53

БДЖ не си изпълнява обещанията, казват от КНСБ

От Ивайло Ачев

"В БДЖ продължава да няма добро управление. Обществената и държавната власти трябва да знаят, че стачната ни готовност не е отменена и ще се борим с всички законни средства.” Това каза председателят на Синдиката на железничарите в България (СЖБ) към КНСБ Петър Бунев на днешния брифинг в КНСБ по повод Европейския синдикален ден на действието.

Силното недоволство на синдиката идва от липсата на изпълнение на поетия ангажимент от "БДЖ Пътнически превози” ЕООД и "БДЖ – Товарни превози” ЕООД да осигурят работно униформено облекло и обувки на работниците и служителите си. Този ангажимент не е бил изпълнен в договорения срок – до 15 октомври миналата година, не е изпълнен и досега, казва Бунев. Става въпрос специално за съответните поделения на "БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и "БДЖ – Товарни превози” ЕООД в градовете София, Горна Оряховица и Пловдив.

"Не мога да разбера защо така трябва да се случва - ако това беше частна компания, нямаше да имаме такива проблеми”, коментира още Бунев.

По повод това нарушение на Стачното споразумение от 10.03.2011 г. СБЖ е изпратил и сигнал до ИА "Главна инспекция по труда”

Водещи

Най-четени