Жена е взела за заложници двама техници 31.10 | 20:22

Причината е, че е липсвал любимият ѝ телевизионен канал

От Цанка Донкова

Жена е взела за заложници двама техници от компания за доставка на интернет и телевизия в Мадан, съобщава в. "24 часа".

56-годишната Анелия Д. е заключила двамата техници в апартамента си. Причината за постъпката ѝ е, че любимият ѝ телевизионен канал е липсвал в пакета на оператора.

Жената била заявила монтаж на цифрова телевизия и техниците се явили на адреса, за да изпълнят поръчката. Те монтирали сателитната чиния, включили приемника, но преди да си тръгнат жената врътнала ключа на апартамента и го изхвърлила през терасата.

Тя заявила, че няма да ги пусне докато не включат любимия ѝ тв канал и не обърнала внимание на обясненията, че в заявения от нея пакет този канал не е включен.

Техниците все пак успели да се обадят на спешния телефон 112. На мястото на инцидента пристигнала полиция. Униформените намерили изхвърления ключ, отворили жилището и след много преговори успели да убедят жената да пусне заложниците.

Проверката установила, че Анелия е болна от шизофрения и че често е в пререкания със съседите си.

"Има внесено искане в съда за задължителното настаняване на лечение, тъй като здравословното състояние не позволява повдигане на обвинение”, заяви говорителят на окръжната прокуратура прокурор Иван Спиров.

Водещи

Най-четени