Жена загина, падайки под влак в метрото (ОБНОВЕНА) 14.09 | 15:02

Вероятно преди да падне й е прилошало или е била невнимателна

От iNews.bg

Жена е загинала, след като е паднала на релсите на метростанция "Опълченска". Най-вероятната причина за инцидента е невнимание. 

Заради случилото се са спрени влаковете, които минават през станцията. На място има екипи на полицията и Спешна помощ.

Сигналът е получен минути след 14 часа. Най-вероятно жената е вървяла по ръба и й е прилошало или е загубила равновесие, и е паднала пред идващия влак.

В момента станцията е отцепена от екипите на полицията. Специализирана техника се опитва да вдигне мотрисата, за да се разбере какво точно е състоянието на жената. Според първоначалната информация жената е загинала на място, но последните данни сочат, че дава някакви признаци на живот.  

Катя Сунгарска, говорителят на Спешна помощ, заяви пред БНР:

"Инцидентът беше сигнализиран при нас в 14.06 часа. Слава Богу, имахме на разположение един екип в централата, така че за три-четири минути екипът ни стигна там. За съжаление, доколкото имам информация от завеждащият на смяната, в момента се извършва преместването на мотрисата, за да можем да стигнем до жената, така че не мога да кажа в какво състояние е и какво точно е положението", каза Сунгарска. 

Всички влакове от летището или Бизнес парка спират на метростанция "Васил Левски". Влаковете не продължават към метростанция "Сердика".

 

Водещи

Най-четени