Жена олекна с 8000 лв. и златни наполеони заради магия 25.06 | 13:07

63-годишната искала да бъде развалено проклятие, което тегне над нея и сина ѝ

От Цанка Донкова

Жена от Лясковец е олекнала с 8000 лв. и златни наполеони заради магии. 63-годишната искала да бъде развалено проклятие, което тегне над нея и сина ѝ. Измамата е била разкрита от криминалисти от Районното полицейско управление в Горна Оряховица, съобщиха от ОД на МВР във Велико Търново.

Пред разследващите потърпевшата обяснила, че прочела във вестник обява за "разваляне на магии" и се обадила на посочения телефонен номер. В периода от 12 до 20 декември миналата година, 63-годишната жена е превела сумата на "маг Събина" от Русе, която под претекст, че ще "развали магия, направена на нея и сина й" е поискала и получила 6 400 лв. и златни накити.

"Екстрасенската" е поискала на няколко пъти парични преводи, включително и изпращане на златни наполеони, които били "омагьосани". След като разбрал за случилото се синът на потърпевшата подал сигнал в полицията.

В рамките на разследването е установено, че "маг Събина" е 29-годишната С.С. от Русе, известна на полицията и осъждана за идентични престъпления. Тя е възстановила цялата сума на потърпевшата.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, уточниха от полицията.

Водещи