Жената, паднала в асансьорна шахта в бургаска болница, ще съди медицинския център 24.06 | 20:12

Съпругът на Валя вече се е консултирал с адвокат

От iNews.bg

Семейството на Валя Колева, жената, която падна в асансьорна шахта в бургаска болница, ще заведе съдебно дело срещу медицинския център, собственик на съоръжението. Това обяви съпругът на пострадалата жена, която точно преди седмица, заедно с внучето си, падна върху асансьорната кабина, а после бе премазана от подемника, съобщи Нова телевизия.

Миналия понеделник 51-годишната Валя Колева пропадна в шахтата, тъй като асансьорът не беше на етажа, а вратата се отваряше свободно. В момента съоръжението работи, но по никакъв начин пациентите не са предупредени да бъдат по-внимателни.

На 24 юни Валя беше изписана от болницата. Седем дни, след като бе премазана от асансьор и изпадна в кома, жената вече е по-добре, но ще продължи лечението си у дома.

"Абсолютно нищо не помня”, обяснява Валя. С ужас разбира от съпруга си как са били спасени с внучето и как два пъти медици от центъра са викали линейка за нея.

Съпругът на пострадалата жена вече се е консултирал с адвокат и ще заведе дело срещу медицинския център.

"След като се води толкова модерна поликлиника, трябва да има камери. Искам записите от камерите за делото”, категоричен е Вълко Колев.

След инцидента Валя благодари на лекарите, които й спасиха живота. Жената се е зарекла да не се качва повече в асансьор, въпреки че ще й е трудно. Според лекарите възстановяването й ще отнеме месеци.

По случая вече беше образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени