Жената, пробола с нож поляк в Бургас, е с психични отклонения (СНИМКИ) 18.03 | 15:14

Била е лекувана два пъти в Центъра за психично здраве в морския град

От Мая Александрова

Жената, която прободе седем пъти с нож полски гражданин в Бургас, е с психични отклонения. Била е лекувана два пъти в Центъра за психично здраве в морския град. Това стана известно днес по време на гледането на мярката й за неотклонение "задържане под стража" в Бургаския окръжен съд.

Райчева е привлечена като обвиняема за опит за умишлено убийство на полския гражданин С. Д.

Инцидентът стана на 15 март в стая в хотел "Парк" в Бургас. Чужденецът бе намерен да лежи на пода в стаята в локва кръв. Две от прободните рани, нанесени му от Райчева, са засегнали гръдния кош.

21-годишната Петя Райчева каза, че е използвала ножа, за да се защити от поляка.

Днес прокуратурата поиска Райчева да остане за постоянно в ареста предвид тежестта на наказанието, което е предвидено за престъплението - от 10 до 20 години.

Според служебния защитник на Райчева Благой Потеров, обвинението срещу нея най-вероятно ще се преквалифицира в по-ниско и реално няма основания тя да бъде задържана под стража.

Освен това се очаква съдебно-психиатричната експертиза, която трябва да установи дали жената трябва да остане в ареста или да се лекува в специалирано заведение. Очаква се съдът да излезе с определение по случая, предаде БТА.

Водещи

Най-четени