Жената, скочила пред мотрисата, искала да сe самоубие 12.08 | 10:27

Записи от камерите показват как тя се хвърля от 3 метра пред влака

От Христина Рафаилова

Възрастната жена, която попадна под мотриса на метрото в "Западен парк", е имала явното намерение да сложи край на живота си. Това става видно от записите на камерите, които в момента служителите на подземната железница преглеждат, съобщи пред iNews шефът на Метрополитена Стоян Братоев. 

На видеото се виждало как жената е изчакала влакът да се приближи и се е засилила в последния момент от около 3 метра от ръба на перона. Това не дало възможност на водача да реагира.  

След като скочила, тя се ударила в кабината. Братоев уточни, че в момента мотрисата не се е движила с голяма скорост. 

Той обясни, че жената е влязла в метростанцията като нормален пътник и по нищо не личало, че ще предприеме подобно отчаяно действие. 

Братоев коментира, че служителите на подземната железница са обучени как да реагират при такива инциденти. Те веднага предупреждават пътниците, ако някой от тях пресече жълтата линия на пероните, която маркира безопасното разстояние, на което пасажерите могат да чакат мотрисите.

В случая обаче жената дори не била близо до линията, нито показвала, че е имала намерение да я пресече. 

Шефът на Метрополитена заяви, че не знае повече подробности, тъй като случаят е поет от полицията. 

Сигналът за трагичния инцидент е подаден към 8 часа днес. По първоначални данни двата крака на жертвата са отрязани. В момента метрото се движи нормално, като само в участъка "Сливница" – "Константин Величков" се обслужва от една мотриса. 

Водещи

Най-четени