Жертвите от алкохола-убиец в Якоруда станаха 6 13.01 | 19:10

33-годишният Юсуф Мемчов също е пил от отровното питие

От iNews.bg

Жертвите от алкохола-убиец в Якоруда станаха 6. Втората ексхумация, която бе извършена днес, показа, че 33-годишният Юсуф Мемчов, който е починал на 21 декември, също е бил от отровното питие.

На 30 декември майката му Айше каза, че за нищо на света няма да се съгласи да ексхумират тялото на сина й, починал, според медицинското заключение, от аневризма. В Якоруда отдавна се говори, че Юсуф е първият пил от ракията с високо съдържание на метилов алкохол, закупена от местния бизнесмен Тайфи Мекльов. Същият вчера беше уставен за постоянно в ареста с решение на Софийския апелативен съд.

Вчера в полицията в град Якоруда са извикани родителите на Мемчов, на които е обяснено, че с оглед на събиране на повече доказателства, първата жертва на метилов алкохол, приготвен от технически спирт и овкусители, е синът им Юсуф.

Същите са подписали документите за ексхумация. Тя е извършена по обяд днес от съдебния лекар Яни Златин. Той е взел проба от тялото за химическа експертиза, след което тленните останки отново са положени в гроба. Според родителите на Мемчов съдебният лекар им казал, че синът им също е починал вследствие на отравяне с метилов алкохол.

На 30 декември по същия начин бе ексхумирано тялото на 38-годишния Вайдан Мисанков.

Според местните хора същият Юсуф е пил алкохол заедно с един младеж от село Кръстава, община Велинград, който е починал същия ден заедно с Юсуф. Тъй като родното му село е към Районна прокуратура-Велинград все още не е ясно дали и неговото тяло ще бъде ексхумирано, допълва БГНЕС.

Водещи

Най-четени