Жестоко нахапаната от кучета жена продължава да се бори за живота си 31.03 | 13:33

Състоянието на 85-годишната Димитра остава критично

От Теодора Кокаланова

Лекарите в Русе продължават да се борят за живота на 85-годишната Димитра Г. от село Червена вода, която беше нахапана в събота (29 март) от два домашни питбула, съобщават от болницата в крайдунавския град. 

Жената е на апарат за командно дишане. Състоянието ѝ остава критично и все още има опасност за живота ѝ.  Говорителят на Районната прокуратура в Русе прокурор Радослав Батанов съобщи, че в момента се провежда разследване по случая. Той обяви, че при събиране на достатъчно доказателства за вина на конкретно лице ще бъде повдигнато обвинение. 

В същото време собственикът на двата питбула - 26-годишният Пресиян Костадинов, организира акция за кръводаряване за пострадалата жена. Младежът не можа да обясни реакцията на кучетата, но разказа, че преди време е имало инцидент с друго куче, което е провокирало питбулите и те са го нападнали. 

Той е бил планирал скоро да направи и ремонт на оградата, за да стане плътна. Изпълняващият длъжността управител на Общинския приют за животни, където питбулите са настанени в момента, обясни, че те ще останат там, докато текат следствените действия, а властите ще решат какво да се случи с тях, информира БТА. Според него трябва да има регистър на хората, които притежават подобна порода кучета. 

Най-четени