Живко Коцев обясни защо подава оставка като главен секретар на МВР 04.04 | 16:59

Това се казва в негова позиция

От iNews

Живко Коцев обясни защо е подал оставка като главен секретар на МВР. В позиция, качена на сайта на силовото ведомство, той пояснява, че през последните седмици е мислил "сериозно дали да прекрати професионалния си път в системата на МВР”.

 "Направих равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото. За мен върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система”, заявява в позицията си Коцев, с която твърди, че иска да предотврати излишни спекулации и внушения спрямо него и МВР.

"Професионалната ми биография до момента е свързана изцяло с МВР. В този смисъл решението ми е трудно. В същото време е лесно, защото изцяло почива на вътрешното ми убеждение. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот”, уточнява подалият оставка главен секретар на МВР.

"На хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа. Знам колко е трудно в сложна обстановка да запазите мотивацията и енергията си. Пожелавам Ви здраве, смелост и решителност. Поклон пред ежедневния Ви неуморен труд! Нека успехът винаги съпътства всички настоящи и бъдещи служители на МВР”, завършва позицията си Коцев.

Водещи

Най-четени