Животни починаха и в зоопарка в Стара Загора 26.08 | 18:22

Издъхнали са 2 муфлони

От Цанка Донкова

Животни са починали и в зоопарка в Стара Загора. "Починаха два муфлона от Старозагорски зоопарк. Това заяви директорът д-р Радослав Михайлов, съобщава Нова телевизия.

Животните са пристигнали в Стара Загора от закритата зоологическа градина в Пловдив. Смъртта им е настъпила в периода на адаптацията им миналата седмица.

"Изключва се вероятността причина за фаталния им край да е болестта "син език". При аутопсията е установено, че муфлоните са починали от ентеротоксини", уточни д-р Михайлов.

За да се предпазят преживните животни от заболяването "син език" в Старозагорския зоопарк е извършена дезинфекция. Предстои още едно пръскане на торищата и клетките на животните с препарати.

Преди няколко дни камила, бизон и няколко гаури издъхнаха мистериозно в столичния зоопарк. Днес стана ясно, че е починало и бебе козирог. Зоологическата градина в София е затворена за посетители, докато не стане ясно каква е причината за измирането на животните.

Взети са проби от храната, водата, местообитанието на мъртвите животни. Очаква се резултатите да станат готови с сряда или четвъртък.

Водещи

Най-четени