Журналист: САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива 27.06 | 09:14

„Случилото се с Брендо показва, че може да се влиза и излиза в България, дори ако се касае за издирвани у нас и в чужбина лица. Това е критика към българското правораздаване”, категоричен е той.

От iNews.bg

Силен знак е, че САЩ знаят, че Ружа Игнатова е жива, а може би и къде е, иначе нямаше да я търсят, ако бяха сигурни, че са се случили фатални събития с нея. Това заяви журналистът Николай Стоянов в ефира на Нова.

"Случилото се с Брендо показва, че може да се влиза и излиза в България, дори ако се касае за издирвани у нас и в чужбина лица. Това е критика към българското правораздаване”, категоричен е той.

На въпрос защо сега се повдига задочно обвинение, журналистът заяви: "Това, че се случва в присъствието на американския посланик, на мен ми говори, че прокуратурата се е задействала след лек натиск отвън. Самостоятелните действия на родните прокурори до момента са били на практика нулеви.”

Адв. Николай Петров, защитник на главния юрист на OneCoin Ирина Дилкинска, коментира: "Глобата от 111 млн. е част от присъдата на моята подзащитна. Обсъждали сме възможността за нейния трансфер у нас, за да излежи присъдата си в България.”

По думите му има информация, че по света все още се правят транзакции с валутата OneCoin.

"От България са купувани предимно обучителни пакети – от стотина до около 5000-6000 долара, но в чужбина са правени транзакции до 100 млн. долара”, заяви той.

"У нас се е предпазвала от контакти. С брат си е била сравнително близка, като той е у нас и си почива от преживяното в Щатите. Консултирала се е с наши специалисти в различни сфери”, каза още адвокатът.

Водещи

Най-четени