Журналист става началник на кабинета на Румен Радев 13.12 | 21:47

Кого избра генералът в президентския си екип

От iNews.bg

Журналистът Иво Христов става началник на кабинета на новоизбрания президент Румен Радев, а международничката от БСП Деница Златева ще бъде негов секретар по европейската политика. Това е последното разпределение за най-близките до генерала хора от кампанията му, ъсобщи 24 часа, като се позова на хора от кръга на генерала.

Иво Христов е юрист по образование, автор е на политическа биография на президента Франсоа Митеран. Той е писател и преводач от френски. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски”. Роден е в Истанбул, но е учил и в Брюксел. Той е подготвил генерала за тв дебатите, моделирал е посланията в кампанията му.

Иво Христов е работил е в RFI – България и в издаваното в Париж сп. Europe Magazine, последно той бе в списанието за политически анализи A-specto.

1821782

Според осведомени обаче Деница Златева, която бе основен организатор на срещите от кампанията, няма интерес към секретарски пост. Тя твърдо не искала щат на "Дондуков” 2 . Златева е бивш депутат от БСП в предишния парламент.

Елена Йончева, която бу в инициативния комитет на Радев, вероятно ще е само съветник, например по образованието и младежта. Напоследък Йончева работи по такива кампании.

Екскметът на село Труд Николай Копринков пък щял да е секретар по регионалната политика.

За прессекретар продължава да се спряга бившата пиарка на Военномедицинската академия Румяна Станимирова.

Водещи

Най-четени