Журналистически разправи под носа на Станишев 06.06 | 11:13

Сашо Диков пак се прояви, крещейки, а червеният лидер го успокои

От iNews.bg

Журналистически страсти се разгоряха по време на пресконференцията на лидера на БСП Сергей Станишев.

Журналистът Сашо Диков от Нова телевизия прекъсна отговор на червения лидер, като започна да крещи кога ще даде отговор на въпроса за оставката си.

Станишев се опита да успокои Сашо Диков, като го призова: "Г- Диков, успокойте се."

"Аз умея да нося моята отговорност пред БСП. Всички въпроси ще бъдат обсъждани там, а не тук пред медиите", отговори му Станишев.

Намесиха се и други журналисти, като започнаха да се карат кой е наред да зададе въпрос. Разбира се, типично за всяка политическа пресконференция Илияна Беновска от Радио К2 също повиши тон и бе видимо изнервена, че не задава първа въпроси. В крайна сметка тя се скара на депутатите, които ѝ направиха забележка, и ги посъветва да говорят така на колегите си в пленарната зала. 

Лидерът на БСП потвърди намеренията си за приемане на разпоредби за задължително гласуване, но отказа да коментира кой ще спечели или кой ще загуби от тях. "Дали наказваме ДПС? Не, не зная вие как си вадите такъв извод", отговори той на въпроса.

Задължителното гласуване може да стане факт чрез референдум или чрез законодателни промени. Но то още не е обсъдено от всички в НС на БСП. "На въпроса за моята оставка аз умея да нося отговорност. Всички въпроси за развитието на БСП ще бъдат обсъдени във вторник", каза още той.

Водещи

Най-четени