Жълт код за бурен вятър и високи вълни край морето 25.08 | 09:11

Над страната ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над Западна България

От iNews.bg

Жълт код за бурен вятър е обявен за българското Черноморие днес.По крайбрежието на Бургаска, Варненска и Добричка област вятърът ще е североизточен със скорост 14-17 м/сек., а вълнението на морето ще е 3-4 бала, показва справка на НИМХ. Височина на вълните ще достига 1.25-2.5м.

Над Черноморието днес преди обяд ще има значителна облачност и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Около обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°.

Над страната ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над Западна България. На отделни места, главно в планинските райони ще превали.

Ще духа слаб, в Източна България умерен север-североизточен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще са между 24° и 29°, съобщиха от НИМХ.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, със слаби превалявания в процес на спиране, на места по билата ще е с мъгла. Около обяд облачността ще се разкъса. Ще духа слаб, до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 18°, на 2000 метра около 11°.

Водещи

Най-четени