За един век сме ратифицирали 101 конвенции на МОТ 17.06 | 14:17

Трябва да обърнем сериозно внимание на променящия се пазар на труда, казва Марияна Николова

От iNews.bg

"100 години представители на правителства, работодатели и работници работят съвместно за преодоляване на неравенствата и изграждане на дълготраен мир на основата на социална справедливост". С тези думи вицепремиерът Марияна Николова се обърна към участниците в

108-та сесия на Международната конференция на труда по време на сутрешното пленарно заседание. Тя подчерта, че едновековният юбилей на Международната организация на труда е не само повод за равносметка, но и повод "да отправим поглед към бъдещето – към възможностите и предизвикателствата, които ни открива то в променящия се свят на труда."

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика изтъкна, че България е извървяла дълъг път от членството си от 6 декември 1920 г. до наши дни. "Ратифицирали сме 101 конвенции на организацията и се стремим към постоянно усъвършенстване на тяхното прилагане. В тази мисия е особено важна ролята и подкрепата, която оказват социалните ни партньори. Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес", подчерта вицепремиерът.

Водещи

Най-четени