За какво да внимаваме при приготвянето на содена питка 23.12 | 12:00
Приготвянето на содена питка има своите тънкости. Но само опитните домакини са запознати с тях

Приготвянето на содена питка има своите тънкости. Но само опитните домакини са запознати с тях.
Тъй като тази питка се приготвя със сода, тя не става толкова бухнала, колкото печивата с мая. Поради тази причина е добре да се спазват стриктно някои правила при нейното приготвяне, сподели Actualno.
1. Правилна подготовка на брашното
Задължително е то да се пресее. Това гарантира, че питката няма да е сплескана и ще бухне.
2. Правилно гасене на содата
Преди да се добави към тестото, содата трябва да се угаси. В случая е необходимо тя да се смеси с малко оцет.
Някои домакини го добавят към течните съставки от рецептата, а содата към сухите компоненти.
3. Втасване на тесто
Тъй като содената питка не съдържа мая, много домакини считат втасването на тестото за излишно. Но то не трябва да се пропуска.
Добре е тестото да се остави да престои около 30 минути.
Водещи
-
Киселова: Искането на оставката ми е тема, по която опозицията може да намери общ език
Парламентът е доказал, че може да работи въпреки неговата фрагментация
02.08 | 18:00
-
Стана известен последният есемес на Тодор Славков до Крушарски
Съобщението до бизнесмена Малък Тошко е изпратил десет дни по-рано - на 11 юли
02.08 | 17:40
-
Мира Радева в шок: Мъжът ми чака близнаци, изневерявал ми е с години!
Социоложката се развежда
02.08 | 17:00
Най-четени
-
Хиляди с глоби по 350 евро в Гърция
Камионите и автобусите нямат право да се движат в лявата лента, дори при изпреварване
02.08 | 15:00
-
Зафиров: Илияна Йотова е една от възможните за номинация на БСП-ОЛ за президент
Левицата ще участва на тези избори с амбицията да ги спечели, каза той
02.08 | 13:00
-
Протест затваря пътя към ГКПП "Маказа"
Призовават се гражданите, планиращи пътуване към Гърция в този ден и часови диапазон, да...
02.08 | 09:45