За образованието няма граници - вижте и вие 19.10 | 14:50

Три дни на изложението "Образование без граници" може да се видят различните възможности

От Елена Коцева

Посланикът на Република Южна Африка в България даде заявка страната ѝ и образованието ѝ да се представят на следващото изложение "Образование без граници", с медийното партньорство на iNews.

Именно с реч на нейно превъзходителство Шийла Камерър се откри седмото поред издание на международно изложение, което по традиция се провежда в Националния дворец на културата.

Шийла Камерър презентира страната си с огромния процент от брутния вътрешен продукт, който се отделя за образование – 18%. Или както тя каза – това в левова равностойност е сума от 42 милиона лева.

Намеренията на посланика на ЮАР да подкрепи участието на университети от страната на следващото изложение, съвпада с все по-разнородните интереси на българските ученици. Още по време на предишните изложения се забеляза, че все повече българчета гледат с любопитство към екзотични дестинации, а не само като традиционните цели за образование в чужбина – Германия, Англия и САЩ.

В продължение на три дни (от 19 до 21 октомври) всички ученици и техните родители могат да се запознаят с възможностите да продължат образованието си в чужбина. Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

Веднага след откриването на изложението днес посетителите се впуснаха да обикалят щандовете на отделните страни и учебни заведения, като най-много интерес привлякоха възможностите за образование в Германия.

Както и през пролетта, и в есенното изложение се представят участници от няколко континента, включително от шест държави, които са сред водещите с най-добро образование в света – Канада, Япония, САЩ, Великобритания, Финландия, Австралия.

Любопитни са представянията на Хърватия, Холандия и Дания, като последната дестинация провокира голям интерес сред посетителите.

От българска страна тази година се представят само две учебни заведения, като с красотата на своите произведения се откроява Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино, област Враца. 

Водещи

Най-четени