За пръв път: Оправдаха мъж, отглеждал марихуана 26.03 | 19:22

Марин Калчев е болен от множествена склероза

От Цанка Донкова

След прецедента с назначаването на тройна медицинска експертиза по делото на Марин Калчев от Ловеч, днес (26 март), за първи път в България, съдът се е  произнесел с присъдата "невинен" за притежаването и отглеждането на марихуана. Марин е бил съден за притежаването и отглеждането на две растения коноп, с които е намалявал симптомите на болестта си множествена склероза.

На 12 февруари Ловешкият районен съд е назначил тройна експертиза, с която да се докаже въздействието от лечението с домашно отглежданите конопени растения, съобщават от Medicalmarijuana.bg.

Назначените експерти е трябвало да отговорят на въпросите дали Марин Калчев страда от множествена склероза, съществуват ли методи на лечение на симптоматиката на това заболяване чрез употребата на коноп и повлиява ли употребата на коноп на здравословното състояние на Марин.

След проведените анализи в експертизата се посочва, че употребата на марихуана с лечебна цел е довела до подобрение в симптоматиката на заболяването при Марин Калчев, като е намалила чувството на умора и "скованост" при физическо натоварване, но и е повлияла благоприятно на общото му състояние.

Водещи

Най-четени