За трета година кръводарителска акция в посолството на Словакия 21.11 | 09:46

Кръводаряването е в сградата на посолството

От iNews.bg

Кръводарителска акция "Най-ценната капка спасява живот” ще има днес в посолството на Словакия. За трета поредна година чуждото представителство се включва в инициативата на Българския Червен кръст, със съдействието на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

Кръводаряването е в сградата на посолството. Традиционно участват служители на посолството, дипломати, доброволци, служители и партньори на БЧК, студенти и граждани на София, съобщава на официалната си страница НЦТХ. пише Столица.бг

Влизането в посолството на Словакия ще става с лична карта. Няколко екипа на НЦТХ ще очакват всички желаещи да дарят кръв. С кампанията се популяризира благородната идея здрави хора да даряват кръв. Екипите са на разположение от 9.30 до 13 часа в сградата на посолството на бул. "Янко Сакъзов”№ 9.

Желаещите, които утре не успеят могат да дарят кръв в НЦТХ. Стационарни екипи работят в делнични дни от 8.00 до 12.00 часа; 13.00 до 18.30 часа, а събота, неделя и официални празници : от 9.00 до 15.30 ч.

Водещи

Най-четени