За трети път преизбраха Сергей Станишев за лидер на ПЕС 08.12 | 09:51

Това стана на конгреса на европейските социалисти в Лисабон

От iNews

За трети път преизбраха Сергей Станишев за лидер на ПЕС. Това стана на конгреса на европейските социалисти в Лисабон.

В избора са участвали 323 делегати. От тях 270 са подкрепили Сергей Станишев за трети мандат. 23 са били против, а 29 са се въздържали. Един от делегатите на конгреса е подал бяла бюлетина. Резултатът показва, че Сергей Станишев получава 84% подкрепа. В реч преди гласуването лидерът на ПЕС заяви, че неговата визия за Европа - Европа, която е справедлива, свободна и устойчива.

"Тази година ще бъде решаваща година за нашата партия и бих искала да благодаря на семейството на ПЕС за това, че се довериха на мен като на президент - с нетърпение очаквам да водя партията на следващите избори. Но повече от това бих искал да им благодаря и всички наши страни-членки и активисти, за техните ангажименти и усилия. Миналата година заявих, че Европа спешно се нуждае от постепенно подновяване. Този конгрес доказва, че това подновяване е в много голяма степен. Нашата партия е по-обединена и мотивирана от всякога и имаме силна политическа платформа и общ кандидат, докато влизаме в изборите за Европейски парламент." Това каза Сергей Станишев.

"На предстоящите избори ще се занимаем с проблемите на милиони европейски граждани. Ще защитим работници, които се страхуват, че работата им ще бъде поета от роботи. Ще разширим защитата на служителите в цифровата икономика. Ще се борим за равни права и равно заплащане за мъжете и жените. Ние ще бъдем твърди за демокрацията и правата на човека. Ще предотвратим изменението на климата и опазването на околната среда. Ще се противопоставяме на националистите и популистите. Ние ще предизвикаме консерваторите. Ще изграждаме нови съюзи в името на гражданите. Ще засилим отслабена Европа. Нашата Европа е една справедлива, свободна и устойчива Европа за всички граждани ". Така завърши преизбраният лидер на ПЕС.

Водещи

Най-четени