Заваляха и първите сигнали за наводнени помещения в столицата 15.09 | 18:45

Улиците на Нови Искър буквално са се превърнали в реки

От Теодора Кокаланова

И докато някои все още мечтаят за слънце и летни температури, суровата природа ни връща към действителносттта. Валежите и разрушителните наводнения вече трудно могат да ни изненадат. Това лято определено именно те бяха "на мода". Днешният 15 септември е поредното доказателство за това. На учениците ще им върви както се казва по вода. 

Мрачното време напълно е завладяло столицата и областта. Вече са подадени 5 сигнала за наводнени помещения в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналите са от района между кварталите "Люлин" и "Надежда". Няма данни за пострадали граждани, уточниха от полицията.

Силен дъжд, придружен с градушка е превалял и в Нови Искър, Софийска област, предаде читател на iNews. За секунди улиците буквално са се били превърнали в реки. Има наводнени участъци от главната улица "Искърско дефиле". Кметът на района е на място. Екип на пожарната и аварийното звено към Столичната община пътуват към района. Междувременно е възстановено движението по трамвайни линии 11 и 12 между "Хюндай" и "Илиянци", съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Водещи

Най-четени