Заведения в Благоевград отвориха врати символично днес 01.02 | 19:16

За да не нарушат противоепидемичните мерки, в тях бяха само собствениците

От iNews.bg

Заведения в Благоевград отвориха врати символично днес. Те не посрещаха клиенти. За да не нарушат противоепидемичните мерки, в тях бяха само собствениците. Отварянето е в знак на подкрепа към партньорите на благоевградските ресторантьори от другите сдружения в страната.

"Това не протест, просто е една подкрепа за всички хора и колеги, които се организираха и направиха нещата възможни, така че нашите служители да може да си получат средствата, които са им нужни и които примерно трябваше да ги получат доста по-рано. В моята фирма служителите ми получиха обезщетенията за декември в средата на януари, но мисля, че това погледнато реално е много закъсняло. Ако не се бяха вдигнали колегите, всички структури, сдружения, с всички тези срещи, мислим, че това плащане щеше да се забави твърде много", каза за БНТ Васил Димитров, който е заместник-председател на Асоциацията на ресторантьорите в Благоевград.

В двете заведения на Димитров работят около 30 души, които в момента са в принудителен неплатен отпуск.

Опасенията на ресторантьора са, че ако заведенията продължават да са затворени, много от служителите му ще си потърсят друга работа. А добри работници в сферата на ресторантьорството вече все по-трудно се намират.

 

Водещи

Най-четени