Заветите на Левски в етичен кодекс 25.02 | 19:16

Той да е в помощ на депутатите, предлага Васил Василев

От Цанка Донкова

Заветите на Левски да влязат в нов етичен кодекс за българските депутати. Това предлага бизнесменът и председател на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев, съобщава bTV.

Василев е човекът, който е откупил откраднатите грифони от паметника на Апостола. Именно това стана и причина той да бъде избран за председател на комитета.

Бизнесменът продължава да не разкрива подробности около "откупа". Някакви хора се обадили от него телефон и поискали среща. Според Василев става въпрос за посредници, а не за самите извършители на кражбата.

"Срещнах се с хора", посочи той. Бизнесменът не разкри и сумата, която е платил. Според него откупеното е много по-ценно.

Що се отнася до кодекса, Василев посочи, че той трябва да бъде изработен на принципите взети от идеологията на Левски.

"Ако тези хора в парламента разберат, че Левски е нашето ДНК и се вслушат в тези заповеди, те тогава ще спечелят любов, да не говорим за мандати", коментира той.

Според него, и депутатите ще си напишат някакъв кодекс, но той ще бъде такъв, че никой няма да им повярва, че са етични. От друга страна всеки българин знае по нещо от принципите на Левски.

Предложението на Василев е предадено на всички народни представители. Те са получили писма, но все още никой не е отговорил.

Водещи

Най-четени