Загиналата в пороя в Бургаско жена е майка на две деца 26.10 | 12:21

Валентина Стойчева е била медицинска сестра в бургаската болница

От Теодора Кокаланова

38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия през изминалата нощ. Тя е майка на две деца – на 16 и 3 години. Съпругът й работи в жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра.

Кметът на Бургас Димитър Николов е свикал общинския кризисен щаб за анализиране на ситуацията след обилните валежи в общината. Бедственото положение остава в сила, съобщиха от пресцентъра на общината. В момента всички пътища са отворени за движение. Продължава разчистването с тежка техника на инфраструктурата на в цялата община.

Най-засегнати остават селищата Ченгене скеле, Черниците, Маринка и Извор. На всеки час се прави оглед на всички водоеми в общината. Описват се щетите на инфраструктурата, обектите, които са в строителство, училищата и детските градини. В момента продължава да прелива язовира в кв. Горно Езерово. Залят е част от пътния участък.

Няма пострадали хора. Критичните язовири от вчера в село Маринка и двата в село Извор са с понижено ниво на водата – под язовирната стена. Към момента има постъпили сигнали за нарушено ел. захранване във вилно селище "Черниците", с. Маринка и Ченгене скеле.

Авариите са в процес на отстраняване. Четирима души, евакуирани от "Черниците", между които семейство англичани все още се намират в Старческия дом в Бургас. Състоянието на издирвания снощи възрастен мъж от "Черниците" е добро.

Кметът Николов изказва дълбоки съболезнования на близките на загиналата снощи 38-годишна жена. Тя бе издирвана цяла нощ в района около село Росен, но за съжаление сутринта акцията приключи с намиране на тялото й. Има разрушени пътни участъци в цялата община. Общински екипи описват щетите.

"Остава в сила и обявеното бедствено положение в община Баните", съобщи кметът на общината Райчо Данаилов. По думите му и в момента продължава разчистването на свлачищата. Електрозахранването, което беше прекъснато в 18 населени места е почти възстановено, с изключение на две села, предаде агенция "Фокус". Нивото на реките вече е спаднало. През изминалото денонощие няма нови наводнени къщи в общината. 

Водещи

Най-четени