Загиналият след скок от WC на РПУ в Пловдив не е бил арестуван, а поканен на беседа 30.07 | 14:15

Това снема отговорността от полицаите, които са пуснали мъжа до обща и необезопасена тоалетна

От iNews.bg

Младият мъж на 30 години, който почина след скок от тоалетната на Шесто районно в пловдивското гето "Столипиново" може да е бил малтретиран от полицаите, но това засега е само догадка. Факт е обаче, че не е бил задържан към момента на бягството. Това съобщи говорителят на Районната прокуратура под тепетата Атанас Илиев.

"Той е бил отведен в Районното управление за оперативна беседа, няма заповед за задържане", обясни Илиев. Това снема отговорността от полицаите, които са пуснали мъжа до обща и необезопасена тоалетна. В края на миналия юни имаше бягство на задържан от Трето районно, но там униформените бяха направили грешката да го пуснат в тоалетна, която не е за арестанти. Иначе по сегашния случай е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство.

Мъжът е бил спрян за проверка заедно с още двама души към 16 часа вчера, при което изхвърлил няколко найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Така тримата били отведени в Шесто районно към 17 часа. Към 17,45 30-годишният мъж поискал да отиде до тоалетната и скочил през прозореца. Скокът е от третия етаж и след падането младежът бил настанен в УМБАЛ "Свети Георги", но няколко часа по-късно починал от травмите.

Водещи

Най-четени