Задържани са трима каналджии на имигранти 22.05 | 19:46

Апартамент в ж. к. "Люлин" е използван като депо за временно настаняване на незаконно влезлите в страната чужденци

От iNews.bg

В София са задържани трима души от алжирски, ирански и иракски произход за незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на България. Арестът е извършен при съвместна операция на ДАНС, Столичната дирекция на вътрешните работи и дирекцията "Миграция" към МВР, съобщи БТА по информация от ДАНС.

Тримата са останали в България под предлог, че кандидатстват за бежански статут. Установено е обаче, че са организирали незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия изток към Западна Европа през териториите на Турция, България и Сърбия. За целта иракският гражданин е използвал апартамент в ж. к. "Люлин", където временно са настанявани вкараните незаконно в страната ни чужденци.

За да се преустанови престъпната дейност на лицата, със заповед на председателя на ДАНС са им наложени принудителни административни мерки отнемане на правотона пребиваване в България, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години. Мерките подлежат на незабавно изпълнение. Предстои установяване на останалите организатори и участници в мрежата.

Водещи

Най-четени