Задържаният за убийството на Мирослава остава в ареста, реши съдът 26.01 | 14:00

Марио Любенов-Заека бе обвинен за отвличането и убийството на момичето от Перник

От Кремена Бедерева

Марио Любенов - Заека остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС).

Любенов е обвинен за участие в отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник. Обвиняемият ще бъде изследван от психолози, съобщава БТА.

Единственият затвор, в който това може да стане, е този в Ловеч, съобщиха адвокатите му. Твърде вероятно е експерти от София да бъдат изпратени в Ловеч.

iNews припомня, че Марио Любенов - Заека бе официално обвинен за отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник. Преди дни Пернишкият окръжен съд го остави за постоянно в ареста по искане на прокуратурата.

Марио Любенов остава единственият обвиняем за смъртта на Мирослава, няма трето замесено лице, твърдят от прокуратурата.

Мирослава Николова от Перник беше намерена мъртва в нощта на 12 януари в околностите на града.

Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. Към 20 часа тя не се прибрала вкъщи след редовната си тренировка по таекуон-до в залата, която е близо до дома ѝ до стадион "Миньор”. 

Първоначално в медиите тръгнаха слухове за огромен откуп, поискан от близките ѝ. Това стана ден по-късно след изчезването ѝ - на 8 ноември 2011 г.

В следващите дни близките ѝ твърдяха, че е отвлечена, а полицията - че е избягала от къщи, където е имала семейни проблеми. Семейството обясни, че Мирослава не си е взела личните документи, нито телефона, когато е изчезнала от дома си.

Майката на момичето Емилия го издирваше самостоятелно в продължение на дни, като отхвърли версиите на полицията. Изчезването на Мирослава беше свързано с много слухове. Около Нова година шефът на ГДБОП пусна в публичното пространство версията, че е възможно Мирослава да е напуснала страната. Момичето се издирваше и чрез Интерпол.

 

Водещи

Най-четени