Задържаха 15-годишен с газов пистолет 02.02 | 13:11

В дома му са намерени файлове със сканирани изображения на банкноти от 50 лева

От Кремена Бедерева

Полицията в Шумен задържа 15-годишен ученик с газов пистолет. От дома на младежа са иззети компютърна конфигурация, дискове, газовото оръжие и патрони за него. Установени са файлове със сканирани изображения на банкноти от 50 лева, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 31 януари в РУП - Велики Преслав бил получен сигнал, че в центъра за спешна медицинска помощ са постъпили двама младежи на 18 и 21 години. Пред изпратените на място полицаи двамата дали противоречиви обяснения за нараняванията, които получили.

По думите им, пътували към Шумен и автомобилът им аварирал по пътя за Велики Преслав. Докато се суетели около колата, към тях се приближили двама непознати и ги помолили да им дадат 5 лева, за да си купят вино. Младежите им казали, че нямат пари, а непознатите ги помолили да ги закарат до с. Миланово.

При качването в колата единият нанесъл прободна рана във врата на 18-годишния, а на 21-годишния – по лицето. Пострадалите били прегледани в шуменската болница и по-късно освободени за домашно лечение.

Полицаите се насочили незабавно към района, където аварирал автомобилът. Автомобилът бил намерен пред дома на 21-годишния мъж. При извършения оглед в колата била открита фалшива банкнота с номинал 50 лева.

Последвалите оперативни действия изяснили, че на 31 януари двамата младежи имали уговорка да се срещнат с непознат на пътя Шумен – Велики Преслав. 21-годишният му продал газов пистолет. За оръжието получил пари, които се оказали фалшиви и когато решил да ги върне на непознатия, той ги наранил с нож.

По-големият от пострадалите успял да вземе ножа и го изхвърлил в полето. Вчера след проведени процесуално-следствени действия ножът бил намерен. Била установена и самоличността на непознатия – 15-годишен ученик във Велики Преслав.

При вида на полицаите в училището, младежът опитал да се отърве от газовия пистолет, който носел в себе си, като го даде на свой съученик. При последвало претърсване в дома му са открити и иззети компютърна конфигурация, дискове, газов пистолет и патрони за него.

Установени са файлове със сканирани изображения на банкноти от 50 лева. 15-годишният е задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Действията по разследването продължават.

Водещи