Задържаха 23-годишен за убийство в Старо Оряхово 11.02 | 13:00

Убийството на 70-годишният мъж бе разкрито за по-малко от денонощие в резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия

От iNews

23-годишен мъж е задържан във връзка с убийството на възрастния му съсед  в село Старо Оряхово край Варна. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

Убийството на 70-годишният мъж бе разкрито за по-малко от денонощие в резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия и при отлично взаимодействие между ОД на МВР и Окръжната прокуратура във Варна.

Криминалистите започнали работа веднаага, след като в ранните часове на съботния ден в полицията е постъпил сигнал, че в Старо Оряхово е намерен в двора на дома си в безпомощно състояние 70-годишен мъж. На адреса веднага са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

Медиците са констатирали смъртта на възрастния човек. Извършен е оглед от дежурна оперативна група под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, които са констатирали следи от насилие. В порцеса на разследването е установено, че извършителят на деянието е мъж на 23-години, живеещ в съседство на жертвата.

Работата по събирането на доказателства по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна.

Водещи