Задържаха 3-ма на границата - опитали да изведат нелегално 2 деца 05.03 | 14:18

Двама мъже и жена снощи се опитали да изведат нелегално от страната две деца, афганистански граждани

От Кремена Бедерева

Трима са задържани на ГКПП – Дунав мост от гранични полицаи. Двама мъже и жена снощи се опитали да изведат нелегално от страната две деца, афганистански граждани, съобщават от пресцентъра на МВР.

Снощи към 23 часа на ГКПП–Русе пристигнал за излизане от страната лек автомобил "Опел”, управляван от 45–годишния С. Х. от Стражица. В колата пътували 39-годишният М.А. от Стражица, 34-годишната Р.Й. от Симитли и две деца, 12-годишно момче и 8–годишно момиче.

Р.Й. заявила, че децата са нейни и представила два паспорта. Граничните полицаи се усъмнили в идентичността на непълнолетните в колата. Направено е експертно изследване, при което е установено, че документите не са на пътуващите деца.

Граничните полицаи разкрили, че момчето и момичето в колата са афганистански граждани. 34-годишната жена признала, че заедно с мъжете в колата са взели вчера децата от Атина.

Трябвало да ги отведат при баща им, който е в Белгия. За това Р.Й. получила по 360 евро на дете. Паспортите, които предоставила за проверка, били на нейните деца.

Двамата мъже и жената са задържани. Непълнолетните са настанени в специализирано помещение. ГПУ-Русе продължава работата по случая.

 

Водещи

Най-четени