Задържаха автомонтьор-наркодилър 20.05 | 11:06

Арестуваният превърнал автосервиза си в лавка за дрога

От Ивайло Ангелов

Служители на сектор "Криминална полиция" заловиха мъж, заподзрян в разпространение на наркотици, съобщи пресцентърът на полицията. Полицейската операция била проведена в четвъртък в Силистра.

Действайки по сигнал за пласиране на дрога, на бул."Македония" криминалистите спрели лек автомобил "Сузуки" с четирима мъже, у единия от които - П.С. на 25 години, били намерени 0,7 грама суха тревна маса, идентифицирана като канабис с полеви наркотест.

В последвалите действия по разследване на случая полицейските служители установили, че дрогата била закупена от 29 - годишният Б.Х. в гараж, ползван от него като автосервиз. При претърсването били открити 10,4 г суха тревна маса, реагирала като канабис нанаправения тест и електронна везна.

Претърсване било извършено и във вилна постройка, собственост на Б.Х., в околностите на Силистра. Там също била намерена електронна везна, както и четири машинки за разтрошаване на канабис. Б.Х., който е известен на органите на полицията, и П.С. били задържани за срок до 24 часа. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Водещи

Най-четени