Задържаха група, разбивала коли в столицата 31.07 | 16:23

Те не били от столицата и идвали в София на "гастрол"

От Андриян Георгиев

Задържани са четирима "гастрольори", разбивали и ограбвали автомобили в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. Те били автори на серия кражби на части и вещи от МПС.

На 1 юли рано сутринта гражданин сигнализирал на тел. 112 за две момчета, които се опитвали да разбият ключалката на Volkswagen Golf, паркиран на ул. "Коста Лулчев". Пристигналият на място автопатрул хванал младежите близо до взломената кола.

При последвалия личен обиск са иззети чанта, в която имало шофьорска книжка, контролен талон, талон за колата, очила и други лични вещи на собственика на обрания автомобил. В близка градинка бил открит и касетофон, откраднат от друга кола при същия набег.

Младежите признали пред полицаите, че изхвърлили в храстите крадената вещ, когато са ги видели.

Непълнолетните били задържани за 24 часа. Единият от тях е от Ябланица, а другият – от Ботевград. Двамата имали други двама съучастници – Г.С. на 20 години и Д.Д. на 18 години, които успели да избягат от местопроизшествието.

Предната вечер Г.С. предложил да изкарат "бързи пари". Планът бил да откраднат кола от Ботевград, с която да дойдат в София, за да оберат още няколко автомобила. Така през нощта от паркинг в града те отмъкнали Volkswagen-а, с който при вида на полицаиете Г.С. и Д.Д. изчезнали в Елин Пелин. Там направили бартерна сделка и го заменили с Opel.

Независимо от "предпазните мерки" двамата били установени и задържани. Оказало се, че това не е първият престъпен набег на групата в столицата. Четиримата признали и други кражби на части и вещи от МПС в този район - патроник от Mercedes, продаден впоследствие за 400 лева, три акумулатора - пласирани в пункт за изкупуване на метали и др. И четиримата били стари познайници на полицията, регистрирани за кражби и грабежи, осъждани. 

Водещи

Най-четени