Задържаха двама германци за убийството в Бургас 30.08 | 07:30

Те били приятели с убития си сънародник

От Андриян Георгиев

Задържани са двама германци за жестокото убийство на германски турист на плажа, което потресе Бургас.

Те са приятели на жертвата, мъж и жена. Имало и заподозрян българин, съобщи bTV. Той е сервитьор в бургаско заведение. Сашо говорел немски и им е предложил да им бъде гид в България.  

Тялото на 48-годишния Хенри Щенберг беше открито миналата нощ на плажната алея с над 15 прободни рани. Убитият дошъл в България преди десетина дни заедно със задържаните и са били на квартира в центъра на Бургас.  

Хенри Щенберг се е лекувал в клиника за алкохолици в родната си страна, а двамата той познавал именно от клиниката за алкохолици.

Смята се, че Щенберг е станал жертва на пиянски или сексуален скандал. Криминалистите отхвърлят версията грабеж, тъй като в портфейла на германеца е имало около 2000 лева, непокътнати са били и скъпият му часовник и златната гривна на ръката му.

В рамките на разследването полицаите са установили още, че ножът, с който е убит германецът, бил закупен от магазин в Бургас. От огледа на наетото жилище станало ясно, че в едната стая са живеели Щенберг и германката, за които се предполага, че са имали връзка. В едно от другите помещения се бил настанил българинът, който живял там десетина дни на тяхна издръжка.

В злощастната нощ всички излизат заедно. Версиите на разпитаните съвпадат само до там, че са били заедно на ресторант, където са консумирали алкохол. Скарват се и се разделят. Щенберг остава в морската градина, а те се прибират.

Днес ще се гледат новите мерки за неотклонение на арестуваните.