Задържаха младеж, печатал фалшиви петдесетолевки във Варна 22.03 | 17:45

Ментетата той пласирал в таксита, денонощни магазини и ресторанти

От iNews.bg

Криминално проявен мъж, плащал с фалшиви петдесетолевки във Варна, е задържан, съобщават от полицията. На 15 март за три часа са получени сигнали от денонощен магазин, таксиметрова фирма и пицария, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти от 50 лв. Установено е, че 21-годишен, криминално проявен за грабежи, е извършителят. Открита е и наета квартира за печатането на парите.

Дни по-късно, на 19 март, адресът е претърсен. В апартамента е намерена действаща печатна работилница за неистински парични знаци. Иззети са над 80 готови банкноти, менте копюри от 50 лева с повтарящи се серийни номера, емисия 2019г. и над 500 бр. неизрязани неистински банкноти, също копюри от 50 лв.

Иззети са също устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.

21-годишният е задържан за 24 ч., а по-късно мярката му на задържане е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава, като се издирват още лица, които са съпричастни към деянието.

Водещи

Най-четени