Задържаха момчета на 18 и 19 г. за убийство 24.09 | 12:15

Жертвата е 41-годишен мъж, който е бил обявен за издирване преди около десет дни от своите близки

От iNews.bg

Двама млади мъже, на 18 и 19 г., са задържани за убийство, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Жертвата е 41-годишен мъж, който е бил обявен за издирване преди около десет дни от своите близки.

Деян Д. живеел в Германия, но се прибирал от време на време в България. Когато се връщал, ползвал услугите на един от заподозрените, който го возел с колата си.

Мъжът не се прибрал на 12 септември в дома си и близките му подали сигнал в ОД на МВР в Добрич. Тялото му е открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември.

Първоначално задържан и привлечен като обвиняем е 18-годишният Румен К. Тази сутрин с полет от Великобритания на летище Варна е пристигнал 19-годишният Шенер Р., който също е заподозрян като съучастник в тежкото криминално престъпление и е бил задочно привлечен като обвиняем. Предстои конвоирането му до Добрич.

Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на Диян Д. е настъпила от нанесени множество прободни рани – около 14. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане.

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на двамата обвиняеми.

Водещи

Най-четени