Задържаха подателя на сигнала за бомба в Търново 28.11 | 11:55

Заради него бе евакуирана пълна дискотека в полунощ

От Филипа Тодева

Великотърновски полицаи задържаха 26-годишен мъж, подал неверен сигнал за бомба в нощен клуб в старата столица. Малко преди полунощ на телефон 112 е получено съобщение от анонимен мъжки глас, че в дискотека "Спайдър" в гр. Велико Търново има заложена бомба.

Органите на реда евакуират заведението и отцепват района. Извършена е проверка в заведението и на всички помещения в сградата, намиращи се на ул. "Христо Ботев". Самоделно взривно устройство не е намерено.

От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия се установява, че малко по-рано същата вечер охраната на заведенито не допуска 26-годишен търновец в клуба. Младият мъж е стар познайник на служителите и управителя на клуба, тъй като и преди е бил хващан на входа, опитвайки да внася алкохол в дискотеката.

Полицейските служители установяват, че обаждането е осъщественно от обществен телефон на "Булфон", намиращ се до площад "Майка България", срещу пицария "Бианко".

От там К.П., жител на областния град и студент в столицата, подал невярната информация. По данни на очевдици, мъжът е бил забелязан в района на местопроизшествието и по-късно докато полицията отцепва и претърсва района.

Водещи

Най-четени