Задържаха поредната банда наркодилъри, този път в Бургас 13.11 | 13:18

8 са арестувани, занимавали се също с кражби и грабежи

От iNews.bg

Осем души са арестувани тази сутрин при мащабна полицейска операция в квартал "Победа" в Бургас, съобщава БНТ. От Областната дирекция на МВР в града съобщиха, че акцията се е провела в противодействие на разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти, офиси на фирми и частни домове.

Операцията е проведена много рано тази сутрин, като в нея са участвали служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас, специализираните полицейски сили, Първо районно управление и бургаската жандармерия. Задържаните са в ареста на Пето районно управление, където се провеждат разпити.

"Проверени са пет различни места в квартала, като са иззети множество вещи, сред които има велосипеди, автомобилни навигации, мобилни телефони, голямо количество хладно оръжие, което е най-вероятно ползвано за заплаха при извършване на грабежите, телескопични палки и битови вещи, чийто произход към момента въобще не може да бъде адекватно обяснен от задържаните лица, разяснява Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

Задържаните са около 30-годишни, поясниха от полицията.

"Продължават процесуално-следствените действия. Те ще бъдат задържани за срок от 24 часа, като впоследствие, след като бъдат докладвани в прокуратурата материалите, ще бъдат предприети допълнителни действия за удължаване на срока за задържането им", казва още Рандева.

Обещанието на новия директор на МВР да засили полицейското присъствие в ромските квартали и да противодейства активно на битовата престъпност очевидно започва да се изпълнява.

Водещи

Най-четени