Задържаха търновец - обирал коли на светофари 18.01 | 14:23

33-годишният мъж е с 11 присъди - 10 ефективни и една условна

От Кремена Бедерева

Мъжът е задържан след едномесечно разследване, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 16 януари, около 19.40 часа, на кръстовище във Велико Търново, на червен светофар бил спрял лек автомобил Peugeot, управляван от 42-годишна жена.

В този момент чрез отваряне на предна дясна врата на колата неизвестен направил опит да отнеме дамска чанта с документи, телефон и 220 лв. Опитът му претърпял провал, тъй като жената оказала съпротива и се намесили полицаи. Извършителят пуснал чантата и побягнал.

След кратко преследване той бил настигнат и задържан от служители на РУП – Велико Търново. Установена била самоличността му – Л.Г., на 33 г., от с. Павел. Той е с 11 присъди - 10 ефективни и една условна за кражби, грабежи, трафик на хора, ползване на документи с невярно съдържание, укриване на данъци и др.

Заедно с него е заловен и Б.К., на 51г., от Стара Загора, с 6 присъди - пет ефективни и една условна, предимно за домови кражби, както и ползвания от него лек автомобил Skoda Fabia, взет под наем.

В хода на разследването е установено, че Л. Г. е извършил още четири подобни престъпления на територията на града. Допълнителна проверка установила, че такива деяния извършвал и на територията на Стара Загора и Варна.

От месец октомври 2011 г. бил обявен за общодържавно издирване от ОДМВР – Ст. Загора, във връзка с влязла в сила присъда за грабеж, извършен през 2009 г., в условията на опасен рецидив.

Извършени са претърсвания на адреси във Велико Търново и Стара Загора, където Л.Г. и Б.К. живеят постоянно. Открити са множество вещи, предмет на престъпления.

Л.Г. е направил пълни самопризнания, привлечен е в качеството на обвиняем. След изтичане на 24-часовата мярка "задържане под стража”, Б.К. е освободен.

С постановление на окръжната прокуратура мярката на 33-годишния Л.Г. е удължена за 72 часа, предстои искане за постоянното му задържане. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Водещи

Най-четени