Закопчаха двама рекетьори, прибрали 3 бона от жертвата си 28.11 | 11:01

Заплашвали мъж от с. Трудовец, че ще отвлекат жена му, за да им дава редовно пари

От Диана Цветкова

Двама рецидивисти са задържани за изнудване в Ботевград.

Рекетьорите били спипани в момента, в който жертвата им си плащала поредната "вноска", след като униформените им устроили капан.

Разплитането на случая започнало, след като вчера (27 ноември) в полицията позвънил 40-годишен мъж от село Трудовец и се оплакал, че от около четири месеца е заплашван и изнудван от двама непознати.

По негови изчисления до момента им е броил около 3000 лева, като последната "вноска" била от 300 лева. Мъжът обяснил, че не е потърсил помощ по-рано, защото се страхувал от заплахите на изнудвачите.

Криминалистите действали незабавно и съвсем скоро двамата рекетьори паднали в капана им. Това са 35-годишен мъж от Ботевград с инициали И. И./35г./ и неговият съгражданин Р. Ц. на 52 г.. И двамата са регистрирани за кражби, а по-възрастният е и осъждан.

Изяснено е, че през последните няколко месеца, двамата системно заплашвали жертвата си, притискали я със закани, че ще отвлекат жена му и ще я принудят да проституира или че ще го пребият до смърт.

За да прибират парите, изнудвачите избирали дома на потърпевшия, работното му място и други места в Ботевград.

Двамата са задържани в момент на получаване на поредната сума от 100 лева. Сега са в полицейския арест за 24 часа и срещу тях е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени