Закопчаха линейка със скоби 31.07 | 09:41

Шофьорът й вече има два акта за неправилно паркиране

От Елена Кирилова

Частна линейка в Слънчев бряг бе закопчана със скоби, съобщава bTV. Автомобилът обслужва северния плаж и част от хотелите, намиращи се в района и именно пред един от тях е била закопчана.

Това не е първото нарушение на шофьора на линейката. Той често паркира на същото място през деня, благодарение на което вече има два акта за неправилно паркиране.

Водачът на линейката, Иван Паскалов, твърди, че се е опитал да предотврати слагането на скобите, но ответната страна в крайна сметка дошла и поставила скоби на автомобила.

По думите на шофьора основният проблем в случая е, че всичко това се е случило около обяд, което означава, че плажът е бил без необходимата линейка в тази част на деня.

"За първа година се случва линейка да бъде санкционирана от така наречения паяк”, допълва Радослава Чавдарова, медицинска сестра.

От фирмата за управление и контрол на трафика в Слънчев бряг заявиха, че превозното средство не е линейка или автомобил със специален режим на дейност. Според тях става дума за "медицинско такси, чиято тарифа е доста по-висока от таксата за заскобяване”.

Линейките също нямат право да нарушават Закона за движение по пътищата и да спират където пожелаят в случаите, в които не возят пациенти, коментираха от КАТ. Шофьорът е трябвало да намери друго място, на което да паркира линейката, така че да не пречи на останалите посетители и туристи, както и на самото движение.

В случая нито концесионерът, нито хотелиерите осигуряват така необходимото паркомясто, защото такова задължение не присъства в договора. Все пак от фирмата предлагат част от синята зона да бъде реорганизирана, за да има специално място за линейката.

Водещи

Най-четени