Закопчаха майката, която хвърли бебето си от 2 етаж 23.08 | 15:03

Сливенски съд ще решава съдбата й. Водят я умствено изостанала

От Филипа Тодева

Жената, която изхвърли 7-месечното си бебе от тераса в Сливен, е била задържана за 72 часа.

Този следобед Окръжният съд ще разгледа постоянната мярка за неотклонение. По-рано днес стана ясно, че тя е хвърлила детето си от социален дом от близо 6 метра височина. По информация на регионалната служба по социално подпомагане 22-годишната майка е решила да се освободи от детето си вчера следобед.

Грозната родителска проява била предшествана от редица агресивни прояви на майката през последните месеци. Тя посещавала дори психиатрията на сливенската болница, където й била поставена диагноза "лека умствена изостаналост и личностно разстройство".

След изписване от лечебното заведение не е предписана терапия и препоръка за последващо настаняване в психиатрична болница.

Според заместник-кмета по социални дейности Иван Славов в момента на произшествието жената е разговаряла с мъж, който се самоопределял като баща на детето, допълва БТА.

Според Славов разговорът между двамата не е бил много спокоен. В края му жената се отправила към стаята си, но рязко се върнала и хвърлила детето от шестметрова височина. Бебето, което е с фрактура на черепа и опасност за живота, е оперирано и е настанено в Отделение по реанимация в областната болница.

Водещи

Най-четени