Закопчаха четирима наркоразпространители 28.07 | 14:23

Операцията на ГДПОП е била проведедена на територията на София и Велико Търново

От Георги Георгиев

Антимафиоти от отдел "Наркотици" в ГДБОП и колегите им от В.Търново са задължали организирана престъпна група за разпространение на наркотици, информират от пресцентъра на МВР.

Акацията на територията на София и Велико Търново е била проведена след разследване за предстояща сделка с наркотици. Така вчера в момента сделка на територията на София са задържани софиянците Е.М. /23г./ и Н.Б. /27г./, и жителите на старата столица Х.И. /25г./ и Й.К. /24г./.

Трима от задържаните – Н.Б., Х.И. и Й.К., са с множество регистрации за притежание на наркотици, увреждане на чуждо имущество, кражба на автомобил. Н.Б. и Х.И. са излежавали и присъди.

Последвали претърсвания на различни адреси в София и на двата автомобила, с които групата се придвижвала. Открити и иззети са над килограм амфетамин, килограм марихуана – тип "холандец", 21 пакетчета от същата дрога – приготвени за улично разпространение, шест мобилни телефона, две електронни везни и 3 500 лева в брой.

В домовете на великотърновците е намерена също електронна везна, растение канабис, достигнало височина 60 см, както и компютърна конфигурация. Четиримата мъже са задържани в рамките на 24 часа.По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени