Закусвалня, до елитна гимназия в Ловеч, предлага сандвич с марихуана 22.03 | 11:53

Закуската с екстра се продавала за 12,50 лв.

От iNews.bg

Закусвалня, на метри от елитната езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" в Ловеч, е предлагала освен обикновени сандвичи и такива с марихуана. Учениците използвали лаконичното "един голям сандвич" и срещу 12,50 лв. получавали пликче с канабис в закуската, съобщава в. "Монитор".

Традиционният сандвич без екстрата струвал 2,50 лв. В заведението са работили двама души - Ивелин, на 22 години, и 24-годишният му помощник Мартин.

Полицията ги е задържала в четвъртък (20 март) при акция срещу търговията на по-специалните сандвичи. При личен обиск у двамата са открити общо десет грама канабис, а по-късно в дома на Василев е намерен още грам и половина трева. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Закусвалнята е била отворена от близо година. В началото е била отворена от Иван И., студент в София. Той обаче не е сред задържаните.

"Той се друсаше често преди, но последните две години се изчисти", разказват негови познати. По-късно бизнеса поел Ивелин, който е познат в града с прякора Рижо, а отскоро сандвичи правел и Мартин, който е готвач по професия.

"Там винаги миришеше на трева, не знам какво правеха", коментират ученици от гимназията Те посочват още, че за "веселите закуски” имало редовни клиенти.

"Може да си го изпушиш спокойно отпред и никой да не разбере каква цигара е", посочват учениците. Те разказват, че любителите на нестандартните сандвичи се смесвали с пушачите пред входа на школото и пафкали "гарнитурата".

Не само младежите от езиковата се възползвали от закуските с екстри. Закусвалнята била популярна и сред ученици от други училище в града.

Още преди около година преподаватели от училището за чужди езици са заподозрели, че има нередности в закусвалнята, тъй като в часовете им влизали напушени ученици, които били в необичайно приповдигнато настроение и избухвали в истеричен смях.

Водещи

Най-четени