Закъсали камиони блокираха изходите на София 03.12 | 20:36

Пет турски ТИР-а аварираха на магистрала "Тракия". На "Хемус" движението е спряно заради закъсал камион

От Диана Цветкова

Пет тежкотоварни автомобила са аварирали на магистрала "Тракия", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Камионите, които са с турски регистрационни номера, са закъсали на около километър преди отбивката за Вакарел. Заради тях движението в участъка е силно затруднено и се е образувала колона от автомобили.

Малко по-рано, пак край София, но на магистрала "Хемус" движението бе временно преустановено заради аварирал друг тежкотоварен автомобил. Инцидентът е станал на излизане от София, малко след с. Горни Богров.

В 21,30 часа движението по магистралата в посока Варна бе възстановено. От пътната администрация напомнят на шофьорите да използват задължителните зимни гуми и да се движат със скорост, съобразена със зимните условия.

Снегът, който падна в западните части на страната през изминалите часове, доведе до временни ограничения по някои пътища.

Път ІІ-37 Батак-Доспат е затворен за движение на товарни автомобили. Такава забрана се въвежда и в района на Пампорово и Превала, като леките автомобили трябва да се движат задължително с вериги, съобщиха от АПИ.

Към момента няма информация за усложнения в други части на страната.

По-рано проблемите заради снега не подминаха и столицата. В час пик автобусите на градския транспорт закъсняваха, а много шофьори се оказаха неподготвени за зимата. Редица леки автомобили закъсаха по улиците на града, защото са още с летни гуми, независимо че от дни синоптици и медии тръбят, че днес ще завали сняг.

120 снегорина са излезли по улиците на София и обработват пътищата против заледяване. Според договора на снегопочистващите фирми с общината, те трябва да разчистват снега от основните артерии 30 минути след падането му.

Утре (4 декември) в 6,30 часа сутринта кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери лично от Центъра за градска мобилност работата на снегопочистващите фирми и движението на градският транспорт.

* Информацията е актуализирана в 21,50 часа.

Водещи

Най-четени