Зала "Арена Армеец" продължава да е закичена с плакати на ГЕРБ 10.04 | 12:47

В неделя (7 април) се проведе национална конференция на партията. Оттогава постерите все още не са премахнати. От ГЕРБ обещават да сторят това до края на деня

От Ивелина Георгиева

15 хиляди симпатизанти и членове се събраха на националната конференция на ПП ГЕРБ, преди началото на предизборната кампания в зала "Арена Армеец" в неделя (7 април).

На националната конференция партията представи управленската си програма, както и кандидат депутатските листи. Бившият премиер Бойко Борисов изнесе 30-минутно слово пред делегатите.

В неделя гордостта на Борисов - зала "Арена Армеец" бе цялата облепена с плакати на ГЕРБ.

Три дни след конференцията обаче плакатите все още не са премахнати. Цялата зала е облепена с постери на ГЕРБ.

На тях пише "Имаме воля".

Официалният старт на предизборната кампания все още не е започнал - от 12 април до 10 май всички партии, които ще участват на изборите на 12 май, имат право да агитират. Преди това - до 12 април, те нямат право на предизборни кампании.

От ПП ГЕРБ увериха за iNews, че плакатите, с които е облепена залата, са старите, които са сложени за националната конференция и не нямат за цел да агитират. От ГЕРБ съобщиха, че до края на деня постерите ще бъдат премахнати.

Същевременно вчера (9 април) от ПП "Атака" внесоха сигнал до председателя на ЦИК Красимира Медарова. От партията на Волен Сидеров сигнализираха, че "ПП ГЕРБ наруши чл.128 от Изборния кодекс, който гласи, че предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден.

ПП ГЕРБ откри предизборната си кампания 6 дни по – рано, на 7 април 2013 г., в зала "Арена Армеец” с излъчване на предизборния клип на партията и анонсиране на агитационните си послания", се казваше още в подадения сигнал на "Атака".

Водещи

Най-четени