Заловиха банковите обирджии от Враца 03.10 | 21:43

Основният извършител на нападението и чувалчетата с пари все още са в неизвестност

От Елица Елефтерова

Полицията във Враца е задържала част от извършителите на банковия обир на клона на Интернешънъл Асет Банк във Враца, съобщава tribali.info. При нападението във вторник вечерта двама маскирани и въоръжени мъже нападнаха служителя на охранителната фирма и избягаха с две чувалчета с пари от инкасото.

На следващия ден (2 октомври) полицията работи по горещи следи и бе близо до разкриването на престъплението. Оказа се, че часове по-късно криминалистите са достигнали до извършителите и същия ден са арестували двама от участниците в обира.

Единият бандит е от Враца и живее в ж.к. "Дъбника", а другият е пришълец. Днес и на двамата е наложена мярка задържане под стража за 72 часа, но цялата процедура е пазена в дълбока тайна.

 

Основният извършител на нападението и чувалчетата с пари, в които има около 90 000 лв., все още не се открити. От днес третият бандит е обявен за общодържавно издирване.

Заради продължаващите следствени действия, врачанската полиция упорито крие имената на извършителите, като на този етап се знае, че двама от тях се занимават със земеделие.

Водещи

Най-четени